Kookplaat

Koken kan op verschillende manieren: gas, elektrisch, keramisch en inductie. Bij de aanschaf van een kookplaat spelen een aantal factoren een belangrijke rol. Uw budget en gezinsgrootte. Maar ook de manier waarop u wilt koken is belangrijk. Traditioneel via gas of liever elektrisch, keramisch of via inductie?

Meer informatie of advies nodig bij de aanschaf van uw kookplaat?

Molenaar Witgoed helpt u graag. Zodat u de kookplaat kiest die bij u past. Kom langs in ons filiaal in Dordrecht of in Alblasserdam. Of neem contact met ons op via telefoon, e-mail of website.

Gas
In Nederland is koken op aardgas de traditionele manier. Het zorgt voor een karakteristiek gevoel. Er zijn vele uitvoeringen: RVS, mat, zwart en gas-op-glas.

Elektrisch
Steeds vaker geven mensen de voorkeur aan elektrisch koken. De elektrische kookplaat heeft zwarte schijven waarop de pannen geplaatst worden.

Keramisch
Wie elektrisch wil koken maar het glad en strak wil houden, kan kiezen voor een elektrische kookplaat met glasplaat. Bovendien gemakkelijk schoon te houden.

Inductie
Koken op elektriciteit maar dan met het kookcomfort van gas. Met als extra voordeel dat het sneller, goedkoper en milieubewuster is. U heeft wel speciale pannen nodig. En een elektrische aansluiting van veelal 2 x 230 volt.